Фермерски пазар събра край морето производители от цялата страна

Над 60 производители от цялата страна се включиха в първия морски Национален фермерски пазар във Варна. В шатри на открития паркинг на Мол Варна ЕАД се предлагаха изобилие от свежи градински плодове и зеленчуци, билки, прясно изпечен хляб и сладолед, приготвен на живо с плодове по избор на клиента.

Стотиците посетители можеха да дегустират и пазаруват продукти от овче, краве, биволско месо и мляко, черешово вино, лешникова халва, натурален мед и сладка, включително и от люти чушки.

Екзотична нотка внасяха гъбите шийтаке и над 10 вида "жив" шоколад, приготвен от цели какаови зърна, мед и плодове. Празникът на сетивата бе допълнен от кулинарно шоу на майсторите от Улицата на готвачите и от виртуозните музикални изпълнения на саксофониста Стоян Роянов Я-Я и пианиста Цветан Момчилов.

Националното изложение на производителите на натурални храни ще се превърне в традиция за Варна, обещаха на финала организаторите от търговско-развлекателния център и фермерския пазар в морската столица, които от 3 г. редовно провеждат регионални тържища в почивните дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България