Фермер благодари - полицаи открили откраднато теле за 30 минути

Черньо бил върнат на стопанина си в шуменското село Цани Гинчево

Изпечен крадец успя да отведе от ферма в шуменското село Цани Гинчево 250-килограмово теле без някой да го усети. За късмет на собственика Недялко Недялков полицаите открили скъпия за стопанина Черньо само за половин час. 11-месечното добиче е намерено "прибрано" в дома на Иван Христов-Убиеца /26г./. Дребният фермер е изпратил благодарствено писмо до Полицейското управление в Каолиново, чийто служители са му върнали животното, гледано с много труд.

Телето на 11 месеца било похитено в нощта срещу 21 декември м.г. Било под ключ в голям обор заедно с кон, теле, овце, зайци и домашни птици. Сутринта, като отишъл да ги храни, Черньо липсвал. Алармирал полицията и на място за оглед пристигнали полицаите Даниел Сотиров и Красен Колев. След половин час добичето било върнато, радва се и сега стопанинът.

Ченгетата, които знаят всичко за всички в селото, първо се ориентирали по остатъците от стъпки в заснежена земя. Те сочели към къщата на изпечения апаш Иван. Оказало се, че Черньо наистина мирува в неговия имот, а Иван се клел, че видял заблуденото животно в близка градина и го прибрал по милост да не студува и гладува.

В началото на октомври същият селски хитрец отмъкна цигли за ремонта на местното читалище и си покри с тях тях дворното WC. След ареста бил пуснат и пак продължил да краде. И след кражбата на телето Иван е на свобода.

"Системата ни е такава", коментира кметът на с.Цани Гинчево Красимир Георгиев. Крадецът не се явил на насроченото дело за отмъкнатите цигли и на 7 февруари ще го транспортират принудително. Прякорът му е действителен, лежал е в затовора за убийство на свако си, когото ударил, докато бранел баща си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България