Фермер гони и гази циганин крадец до смърт (обзор)

Фермерът Димитракис Пирилис дошъл в България през 2002 г. Досега той се е оплаквал много пъти от кражби. Снимка: agrovestnik.com

Димитракис Пирилис живее в селото от двайсетина години, обиран е многократно

Загиналият имал 14 присъди

Фермер от Кипър, който живее от двайсетина години в пловдивското село Болярино, уби циганин, влязъл в имота му с двама приятели да крадат. Димитракис Пирилис (60 г.) е обиран многократно и когато около полунощ на 11 май т. г. видял апаши във стопанството си, се качила на джипа си “Форд Рейнджър” и ги подгонил. Те се разбягали в различни посоки, но на около 600 метра от фермата Пирилис успял да застигне единия от тях - 30-годишния Петър. Г., и го блъснал с колата. Удареният починал от травмите.

В Болярино се говори, че Пирилис се върнал и го прегазил още два пъти. Това обаче ще се докаже от съдебномедицинска експертиза. “По първоначални данни загиналият, придружен от още две лица, са влезли в имота на бизнесмена с цел кражба. Те били въоръжени с коси и други инструменти. Собственикът на имота ги е видял и подгонил. Крадците са се разпръснали в различни посоки в нивата с люцерна. Кипърецът е подгонил с колата единия, като след няколко метра го е настигнал и блъснал. Поради тъмнината не е видял другите двама и се е върнал до тялото на жертвата. Към момента нямаме данни да е прегазил втори или трети път мъжа, но според свидетелите, той е обикалял с колата в кръг около жертвата”, описа известното до момента окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Пирилис е задържан за 72 часа и привлечен като обвиняем за умишлено убийство при пътнотранспортното произшествие.

В ареста са и другите двама крадци. Убитият Петър е осъждан 14 пъти, другите двама, опитали се да оберат Пирилис, също са с дълго съдебно минало. Единият има 9 присъди, другият - 2. И тримата обирджии са от съседното село Белозем. Убитият и един от съучастниците му не за първи път посягали на имущество на кипърския фермер. Дори имали присъда за кражба на коне и крави от фермата на кипъреца.

 

Ромски закани

Роднини на убития плашат с мъст, жандармерия охранява района

Кипърецът гледал 600 крави

“Кръв за кръв ще има!”. Това се заканиха роднини и приятели на убития Петър от ромската махала на Белозем. Заради това край къщите им и в Болярино има засилено полицейско присъствие.

Задържаният фермер Димитракис Пирилис пристигнал в България през 2002 г. след любов с нашенка. Започва бизнеса си в Болярино, купувайки бившия стопански двор в селото и го превърнал в кравеферма. Собственик е и на 9 къщи в селото, като всичките му имоти са били обект на кражби. През 2016 г. пък изгоря домът му, но така и не беше установено дали става дума за умишлен палеж.

В крафефермата му има 600 животни. Стартирал със стотина крави, които внесъл от Германия. Отработва и 6000 декара земя. На ден получава над 5 тона мляко, които се изкупуват от съседна мандра.

Коментари

Задължително поле