Фестивалът „Балкански игри“ представя културното наследство на България и Гърция в Благоевград

Фолклорен фестивал „Балкански игри“ ще се проведе за първи път в Благоевград, съобщиха от общината. Той ще бъде в рамките на два дни – 4 и 5 май на площад „Македония“, където паралелно ще бъдат разположени и шатрите на „Занаят фест“.

„Балкански игри“ цели да популяризира уникалното културно-историческо наследство от автентичния фолклор на двете от страни чрез танци, песни, интерпретации на обичаи, приготвяне на традиционни ястия, фолклорни игри, дефилета на народни носии и музикални инструменти.

Във фестивала участие ще вземат както професионални, така и непрофесионални групи и кръжоци, сдружения, които работят и представят културното, историческо и археологическо богатство и ценности в България и Гърция.

Фестивалът „Балкански игри“ се реализира в рамките на проект „ Интегриране на трансграничното значение на историческите и археологически ценности на България и Гърция в една устойчива тематична туристическа дестинация”, с акроним „Култура без граници“, Договор № B2.6c.02/30.11.2017, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция-България 2014-2020“. Проектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните, участващи в Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция-България 2014-2020“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България