Фестивалът на уличното изкуство "Брилянтин" с второ издание на 8 април в Асеновград

Пожъналият голям успех през 2016 г. фестивал на уличното изкуство "Брилянтин" ще има и свое второ издание тази година - на 8 април. Музика и танци, рисуване на графити, забавни работилници и други демонстрации ще са акцентите в програмата.

Откриването на фестивала "Брилянтин" ще е от 10 часа с представяне на денс формации от Асеновград на сцената на площад "Академик Николай Хайтов". Половин час по-късно започва откритият урок по танци с Гергана Михова. От 10 до 12 часа на спирка в града под Асеновата крепост ще има рисуване на графити, до 12,30 часа е творческата работилница "Сладко изкуство" за направа на вкусни торти съвместно Дневен център за деца с увреждания и Център за обществена подкрепа.

Афишът на фестивала включва още демонстрации на скейтборд и ховърборд, изпълнения на цигулки и дефиле с хвърчила и модни прически. Закриването на фестивала пък ще е с латиноритми. При лошо време мероприятията ще се провеждат в Градската библиотека "Паисий Хилендарски". Организатор на феста "Брилянтин" е Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Асеновград, а целта е да се провокират творческите импровизации и таланта на младите хора.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура