Фестивал на здравето и красотата събра древни традиции и иновации

Проф. Радослав Радев от МУ-Варна откри Фестивала на здравето и красотата. На щандовете наши и чужди компании предлагат богата гама от продукти за здравословно хранене и козметика.

Древните традиции и най-новите тенденции в козметиката, природната медицина и здравословното хранене представя VII Фестивал на здравето и красотата във Варна. Форумът бе открит в Мол Варна ЕАД, а официален партньор е Медицинският университет. До 13 май на фестивала ще бъдат представени революционни иновации, които почистват дома без химия – само с пара или екологично чисти фибри, "холивудски" огледала, терапии с морска ДНК, злато и люти чушки.

%d1%84%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bb_640x480

Безплатни релаксиращи процедури, алтернативни холистични терапии, езотерични практики и широк спектър от продукти за здравословен живот представят български и чуждестранни компании. По традиция във фестивалните дни за гостите е предвиден модул с лекции, в който утвърдени специалисти отговарят на въпроси и представят опита си. Сред лекторите тази година са председателят на Българската асоциация по пластична хирургия доц. Даниел Янков, сексологът и психотерапевт доц. Румен Бостанджиев, специалистът по хомеопатия д-р Василка Юрукова, психологът Ценка Местанска.

От преподаватели в Медицинския университет аудиторията ще научи как фитотерапията може да помогне при дихателни заболявания, как да пазим здрави зъбите на децата, какви са алтернативните модели на хранене и кои лекарства и храни предизвикват главоболие подобно на мигрена.

В лекционния модул са застъпени още темите за корените на детската агресия и за силата на етеричните масла. В паралелната програма ще текат конкурси за грим и прическа, подчинени на популярния през 50-те години на XX век стил Pin Up.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони