Фестивал на малките творци започна днес в Пловдив

Фестивал на малките творци започна днес в район „Северен” на Пловдив, където ще продължи до края на 2017 година. Фестивалът ще даде възможност за изява на  деца и ученици с интереси и способности в областта на театралните форми, танцуването и рисуването, създаването на текстове и изготвянето на мултимедийни продукти. Стартът бе даден най-напред в детска градина„Космонавт”, където днес отбелязаха двойно празнично събитие – четири години от откриване на втората сграда на градината, която приютява 90 деца от първа и подготвителна група.

Заедно с това бе отбелязано пълното обновяване на четири детски площадки в двора на градината, заслуга на фирма БИД Инженеринг ЕООД. За да бъде настроението на всички като на празник, малчуганите откриха събитието с мажоретен марш, след което най-големите деца - тези от подготвителна група, поднесоха чудесна изненада на гостите в лицето на кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев и неговите заместници:  пред  малчуганите от по-малките групи бе представена познатата на всички приказка „Дядо и ряпа”. Мизансценът бе измайсторен от учителите в детската градина, а директорът на детското заведение Слава Антова въведе зрителите със заразителна усмивка и с вълнуващи думи в тайнството на приказките. Невъзможно е да се опишат емоциите на малките актьори, които бяха забравили, че са на сцена, и дърпаха ли, дърпаха инатливата ряпа. Още по-весело бе сред зрителите, които станаха свидетели на един неочакван, модерен прочит на приказката, който много се хареса и разсмиваше и малки, и големи по време на изпълнението.

Китка от народни песни и танци украси празничния ден, кулминация на което постави трепетното изпълнение на „Аз съм българче” от очарователния Божидар Илиев. Директорът на детската градина поздрави прекрасните си възпитаници и техните сърцати учители и след като празничните фойерверки бяха запалени, разряза голямата торта с пожелания за здраве и щастливи мигове на всички малки творци в район „Северен”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони