Фетел не знаел колко е бърз

Себастиан Фетел призна, че е бил изумен от невероятната скорост на колата си в квалификацията за Гран при на Китай, трети кръг от сезона във Формула 1. Асът на „Ферари“ спечели поулпозишън за днешното състезание с под една десета от секундата пред съотборника си Кими Райконен. На повече от половин секунда останаха колите на „Мерцедес“, като Валтери Ботас се оказа с 5 стотни по-бърз от Люис Хамилтън, който остана едва четвърти.

„Колата беше невероятно бърза и ставаше все по-добра – радваше се германецът след края на квалификацията. - Наистина съм изненадан от преднината ни пред „Мерцедес“. Тази писта беше тяхна в последните шест години и е хубаво, че успяхме да разбием хегемонията им.“

Така Фетел има сериозни шансове за трета победа от началото на сезона, с която ще се утвърди на върха на генералното класиране. Действащият шампион Хамилтън пък намекна, че във възхода на „Ферари“ има нещо подозрително.

„Не искам да се занимавам с тях, защото трябва да гледам своята работа, но наистина ми се струва странно колко добре започнаха да се справят на всички писти“, заяви британецът.

От трета стартова редица тръгват колите на „Ред Бул“ като Макс Верстапен се оказа с едни гърди пред Даниел Рикардо. Два болида на „Рено“ и по един на „Форс Индия“ и „Хаас“ оформиха челната десетка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт