Фетел спаси второто място във Формула 1

Себастиан Фетел („Ферари“) на практика спечели битката за второто място в класирането при пилотите във Формула 1 и предотврати пълния монопол на „Мерцедес“ в шампионата. Последната задача на шампионите бе да класират втория си пилот Валтери Ботас като подгласник, но финландецът се провали още на старта на Гран при на Бразилия. Той пропиля първата си стартова позиция като се огъна под атаката на Фетел и му предаде водачеството още на първия завой.

До финала нямаше размествания в битката за върха.

Кими Райконен пък осигури двоен подиум за „Ферари“ с третото си място, докато Люис Хамилтън направи страхотна езда и от последната позиция на старта се добра до четвърта на финала.

„Бях най-бързият и можех да спечеля“, заяви шампионът, на когото не стигна време, за да атакува колите пред него. Така Фетел увечили на 22 точки аванса си пред Ботас преди последния кръг в Абу Даби след 2 седмици.

Междувременно от лагера на „Уилямс“ изтече информацията, че Роберт Кубица вече е подписал договор с тима за следващия сезон. Полякът ще се завърне във Формула 1 шест години след катастрофата на рали край Генуа, която за малко не му струва живота.

32-годишният пилот се очаква да замени оттеглящия се Фелипе Маса като съотборник на младия канадец Ланс Строл. Завръщането му на пистата ще е на тестовете в Абу Даби веднага след края на сезона.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт