ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Обречените усилия на госпожа Габриел

Пилоти събират пари за онкоболни деца Дарили първо увеличение на заплатите

Физици от Търново представят разработки на конгрес в Петербург

Известните физици от Велико Търново д-р Марияна Георгиева и проф. Георги Георгиев ще участват в международна конференция по напредъка на електромагнитните изследвания. Форумът се организира от Масачузетския технологичен институт и Електромагнитната академия. Насрочен е за края на май в Петербург.
Нови математични методи в електромагнетизма ще представят двамата учени, коитоса брат и сестра. Изследването им е свързано с въвеждане на нови класове от реални числа.

„Това е теорема за съществуване на G 1 числа, които са свързани с определен вид нули или други числа, които са корени на определени уравнения или нули на едно от най-висшите трансцедентни функции на математичната физика, която се нарича функция на Кумер”, поясни проф. Георгиев.

Той допълва, че работата им е оригинална, подобно нещо досега не е правено в световната практика и предизвиква голям интерес. „Вече сме въвели няколко класове числа и сме изучили техните свойства. Обосновали сме по числен път съществуването на числата и сме получили техните стойности, показали сме какво е  приложението им”, пояснява проф. Георги Георгиев.
Двамата физици ще организират две секции по време на конференцията.
„Ние сме популярни с оригиналния начин на подредба на залите. При нас освен маси, столове и монитор винаги се издигат българският флаг и знамената на участниците от другите държави. Това много се харесва. Затова и световноизвестни учени,  макар че имат свои секции, заявяват желание да изнесат докладите си именно в нашата секция”, информира д-р Георгиева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.