Лъвовете паднаха с 0:1 от Босна и Херцеговина Дузпа и червен картон спънаха нашите

Путин обещал на Ципрас да говори с Ердоган за турските провокации в Егейско море

Германия ни предлага бойни машини Boxer Проектът на пехотата е за 1,2 млд. лв за 158 БТР-а

Турция преговаря със САЩ за закупуване на системи за противоракетна отбрана Анкара не се е отказала и от руските С-400

Ципрас против „опростена версия“ по спора за името на Македония

Създават социален фонд за неосигурени Три варианта за модел на управление на сектора ще бъдат предложени

Крадец задигна кола, докато собственичката я чисти от снега

Политически покер Европа-Турция във Варна Бойко Борисов: Отношенията са крайно влошени

Ангелкова: Повишаваме качеството на туризма и привличаме по-висок клас посетители

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 март 2018

Маестро Йордан Камджалов прави концерт в Катар

Президентът на Словения Борут Пахор идва на посещение у нас

Кметът Атанас Калчев: Срутище застрашава язовир Кричим

Поезия и графикатура в едно цяло Уникална книга представиха поетът Георги Константинов и художникът Иван Газдов

Румен Радев: Ценим приноса на Алжир за стабилизиране на Северна Африка

Филип Морис отбеляза старта на IQOS в България

Присъстваха над 400 гости, сред които мениджъри на компании и светски личности

Ние сме 32-та държава, в която компанията обяви началото на най-голямата промяна в тютюневата индустрия за изграждане на бъдеще без дим

2Tютюневият гигант Филип Морис отбеляза старта на иновативната си система за нагряване на тютюн, без горене – IQOS в България. На специалното събитие, състояло се в „Парадайз център“, където бе открит и първият специализиран магазин, присъстваха над 400 гости, сред които представители на институции и на бизнес средите.

България е 32-та държава, в която компанията обяви началото на най-голямата промяна в тютюневата индустрия за изграждане на бъдеще без дим, когато новите революционни бездимни устройства ще заменят цигарите.

cvs_052Гостите на събитието имаха възможност да се запознаят с иновативната концепция на IQOS, като на живо бяха демонстрирани и научните данни и продуктовите характеристики, чрез които се постига по-добра алтернатива за пълнолетните пушачи. Бяха демонстрирани и разликите при употребата на IQOS в сравнение с традиционното тютюнопушене чрез специално лабораторно оборудване, което визуализира на живо липсата на изгаряне и катрани при използване на устройството.

cvs_028Зад създаването на IQOS стоят над 10 години научни изследвания, извършени по международни ISO стандарти от над 400 биохимици, инженери, токсиколози, фармаколози и много други експерти в двата научно-изследователските центъра на компанията в Швейцария и Сингапур. От 2008 г. тютюневият гигант инвестира над 3 милиарда долара в научна и развойна дейност. Новата технология е разработена в Швейцария, а сред партньорите на Филип Морис са над 60 стартъп компании. IQOS и бездимните продукти съдържат иновативни елементи, които са с над 3000 патента и още 4000, подлежащи на регистрация. Това прави Филип Морис единствената тютюнева фирма в топ 100 на световната класация на компании по брой на получени нови патенти от Европейската патентна организация EPO.

Венци Венз„Ние сме убедени в каузата на нашата компания за изграждане на бъдеще без дим и вярваме в нашата мисия да допринесем все повече пълнолетни потребители да преминат към бездимните алтернативи“, заяви по време на събитието Джордж Маргонис, генерален мениджър на Филип Морис България. Той допълни, че компанията има основание да преследва целите си, тъй като само за три години над 3,7 милиона души по света вече са спрели да пушат и са избрали да преминат към IQOS. „Преминаването към бъдеще без дим е пробив в тютюневата индустрията и е най-мащабната трансформация в 170-годишната история на Филип Морис Интернешънъл“, каза Маргонис, и изрази увереност, че България много скоро ще стане част от едно по-добро бъдеще.

„Вярваме, че мисията ни да изградим бъдеще без дим, е смислена, защото намаляването на вредата е добра кауза, а точно това очаква обществото от нас“, сподели Вержиния Джевелекова, мениджър корпоративни отношения по време на събитието. Според нея мисията ще бъде успешна само ако всички заинтересовани страни в обществото заедно работят за нея, включително регулаторните органи, медиите, бизнеса и пълнолетните потребители.

Какво е IQOS
cvs_108Високотехнологична система за прецизно поддържане и контролиране на температура до 350 градуса, необходима за оптимално нагряване тютюна, без да достига точката на горене. Специалните тютюневи стикове, съдържащи уникално обработен висококачествен тютюнев бленд, са разработени за употреба само с IQOS, така че при нагряването им се отделя пара с аромат на истинския тютюн и никотин. За разлика от цигарите, поради липсата на изгаряне, при употребата на тютюневите стикове с IQOS няма нито дим, нито пепел, и по-малко мирис в сравнение с пушенето.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Това е все едно производител на стрелково оръжие да започне да продава и химическо, с кампания под надслов “Бъдеще без кръвопролития”.

  2. Че ако не си дръпна дълбоко от цигарата и не издишам кълбо от тютюнев дим,за какво ми е да ползвам тютюн изобщо?А и тази технология ще е доста скъпа.

  3. Ха! Коментирате без да сте опитали! От десетина дни ползвам IQOS без да съм имал желание за обикновена цигара. Кашлицата ми сутрин изчезна, дишам по леко, а и като цена за HEETS ми излиза по евтино.

  4. От 20.12.2017 пуша само iqos и се оказа че пуша по малко от преди… сега пуша 2 кут heets на ден а преди 10 стека на месец dunhill не ми стигаха… важно е да свикнеш… всяко начало е трудно… доволен съм много… единствения проблем е че ходя със 2 устройства защото с 1 не ми стига батерията… и е кофти че не мога да зареждам със зарядното на телефона а с това на устройството мога да зареждам телефони…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.