Филип Станев: Кандидатът за премиер ще представи кабинета на "Има такъв народ", като получи мандата

Слави Трифонов всеки ден играе баскетбол

Ние не знаем защо "Демократична България" реагираха така с тази декларация, какво се случи и какви бяха тези властови претенции и желания за министерски постове, при положение, че в едно джентълменско споразумение г-н Христо Иванов декларира, че няма да има претенции. Това каза депутатът от "Има такъв народ" Филип Станев пред БТВ.

В декларацията той посочи трима конкретни личности за министри, допълни той. Оказа се, че тези личности не са с този "ангелоподобен образ", който им беше изграден в служебния кабинет. Те имат проблеми в миналото, както и със закона, някои от тях, но ние го разбрахме навреме, посочи Станев.

"Вчера Асен Василев каза, че бил си спечелил делата в Ню Йорк, ама ние говорим за Лондон, и говорим за извън съдебно споразумение, а то се постига, когато признаваш, че си виновен и не желаеш да понесеш реална наказателна отговорност", каза той.

"Да кажеш, че няма да имаш претенции към личностите на кабинета и после да посочиш, че имаш е странно, допълни Станев. Ще се чудим още дълго, защо се случи това, каза той.

Имахме три разговора с едно предложение с г-н Василев, а не три предложения, обясни депутатът от ИТН. "Ние му предложихме нещо, което той отхвърли, щеше да вземе сериозна позиция. Стана ясно, че човек трябва да бъде много внимателен в подбора, допълни той.

В предишния предложен кабинет отчитаме грешки, аналитични сме, разказа Станев.

Виждаме дългата ръка на английското правосъдие при г-н Василев, а не дългата ръка на ДПС. Ние не търсим подкрепа от ДПС и нямаме много допирни точки, разясни той. С тях се разминаваме примерно с фигурата на Гешев, каза Станев.

ДПС и ГЕРБ са от стария политико-олигархически модел, допълни той. 

Още не е дошло времето да кажем "мутри, сбогом", то ще дойде ако ИТН успее да състави кабинет, посочи Филип Станев.

Ние оставаме отворени, чакаме конкретика, прагматика и да си държат на думата Мая Манолова и Христо Иванов. Имаме много общи и сходни идеи, вратата е отворена, но те трябва да решат", каза той.

Коалиционни споразумения ние няма да подписваме, заявихме го категорично, обясни Станев.

По думите му кабинет на малцинството е много тежка отговорност. "Плашат ме плаващи мнозинства", каза той.

Ако Христо Иванов и "Демократична България" искат моделът ГЕРБ да го няма и промяна на съдебните реформи, трябва да подкрепят нашия кабинет, посочи Станев.

В момента, в който г-н Радев връчи нашия мандат, той ще го връчи на нашия премиер - ние сме готови с него. Ясен е човекът - с качествено образование, добър морал, добри намерения и експертиза, обясни депутатът от ИТН. В преки политически действия досега този човек не е влизал и не е имал. Ще го разпознаете. Съставът за кабинет е готов и ако получим мандатът, премиерът ще го представи, допълни той.

На въпрос какво е здравословното състояние и в каква кондиция е лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов, Станев отговори - "в прекрасна, всеки ден играе баскетбол. Той е в чудесно здравословно състояние, а някои писания са повече от гнусни".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика