Филмът „Скейтистан“ ще бъде излъчен във Велико Търново

С прожекция на филма „Скейтистан“ ще завърши международният форум “Cultural Innovation Day” под мотото “Sharing Innovation. Forum for innovations and culture of sharing”, който се провежда във Велико Търново на 26 и 27 ноември. Филмът ще бъде излъчен на 27 ноември, неделя, от 18:00ч. в културно пространство ТАМ. Входът за прожекцията е безплатен.

Вдъхновен от „Скейтистан“ – първото училище по скейтборд в Афганистан, този емоционален пълнометражен документален филм е пътуване дълбоко в живота на децата в Афганистан. Той проследява усилията на група граждани да отворят първата зала за скейтборд в Кабул, проследява гостуването на първи професионални скейтъри в страната и разказва история за несломимата надежда у децата на разкъсваната от война нация.

Събитието във Велико Търново се провежда в партньорство между ПР агенция „Властелини“, културно простраство „ТАМ“/ VT Events и с подкрепата на Община Велико Търново, Goethe Institut Sofia и фондация „Cinema for peace”, които предоставят безвъзмездно правата за излъчване на филма в България.

Коментари

Задължително поле