Филм на търновка с претенция за награда на София филм фест

Филмът „Благодаря ти” на великотърновката Невена Йовчева се бори за награда от конкурса „Джеймисън” за късометражни филми в рамките на София филм фест тази година. Лентата на Невена е сред 12-те селектирани.

„Идеята за този филм се роди спонтанно, плод на чувство, което изпитах, когато се върнах в България, след мое поредно пътуване. Филмът изследва смисъла на думата „благодаря” и доколко сме истински в това или тя е превърната в поредното клише. Това беше едно особено състояние за мен, изследване и миг, в който осъзнах много за себе си. Миг, който реших да споделя със света и да дам простота в свят на изопаченото”, казва Невена Йовчева.

Тя е родом от Велико Търново, но определя себе си като гражданин на света. В момента живее в София, и се занимава с интериорен дизайн, театър и съвременни форми на изкуство.

Наградата, за която се бори Невена, е в размер на 6000 евро и ще бъде връчена на режисьора на филма победител по време на официалната церемония за раздаване на наградите на София Филм Фест на 18 март. Селекционери на тазгодишните проекти са операторът Александър Станишев, кинокритикът Атанас Пунев, актьорът Иван Бърнев, както и режисьорите Кристина Грозева и Тома Вашаров.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.