Финансиране от 39 300 лева получи Младежкият информационно-консултантски център в Търново

Младежкият информационно-консултантски център /МИКЦ/ към Младежкия дом във Велико Търново удължава срока на своето функциониране с една година. Организацията е получила финансиране по проект в размер на 39 300 лева, от които 35 300 лева са безвъзмездна субсидия от Министерството на младежта и спорта.

Седемнадесет квалифицирани специалисти, консултанти и младежки работници ще бъдат заети в четирите направления на програмата – информационни услуги, консултантски услуги, обучения и дейности за свободното време. Освен млади хора на възраст от 15 до 29 години, млади хора в риск и неравностойно положение от общините Велико Търново и Лясковец, тази година ще бъдат обхванати и младежи от общините Павликени и Свищов. Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски, доброволчеството, предприемачеството са сред основните акценти в изявите, инициативите и кампаниите на центъра, каза експертът Ваня Лазарова.

Партньори на МИКЦ са областният управител, Община Велико Търново и Община Лясковец.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Това си е баш и най криминалната новина на деня!!………Между 21 и 21 часа………..Браво! ……………….Блъсков,Блъсков……….

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.