Финансовите министри от Г-7 обмислят застраховки срещу кибератаките

Финансовите министри на страните от Г-7 са обсъдили създаването на застрахователни продукти срещу кибератаките. Това съобщи пред БНР главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева, която участва на срещата на върха в Бари, състояла се в момент, когато светът беше ударен от най-голямата кибератака досега.

Обсъден е въпросът за мерките срещу щетите за милиарди долари, посочи Георгиева. "По кибер риска, какво застраховане е възможно, то е "в пелени", как може да се ускори растежът на една индустрия, която се занимава с риск, който на времето въобще го е нямало", каза тя.

Заради отиването на Кристалина Георгиева в Световната банка България в момента няма еврокомисар. Георгиева коментира номинацията на Мария Габриел, като "отличен избор": "Познавам я. Ние работихме заедно тези седем години, когато бях в Брюксел, и ресорът, който тя ще поеме, е ресор с огромно бъдеще".

Кристалина Георгиева говори за българска медия за първи път, откакто пое поста на главен изпълнителен директор на Световната банка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа