Фирма пере килими с крадена питейна вода

Безотчетно точене на питейна вода, ползвана в пункт за пране на килими, са засекли полицаи и служители на водоснабдителното дружество в Търговище. В последния ден на януари те са проверили фирмена база, където се изпълнявала тази услуга, след като консумацията, която отчитал водомерът, не отговаряла на предмета на дейност. Установено било, че 45-годишен мъж, чиято била фирмата, е манипулирал уреда за отчитане на потреблението чрез топлийка, която пречела на стрелките да навъртат източената вода.

Към момента не е ясно колко време в помещението са прани килими и други постелъчни материали, с безотчетна питейна вода.

В община Омуртаг пък полицаи, в съвместен екип с електроразпределително дружество, са установили кражба на ток. Това е станало в село Звездица. Там било установено, че има унищожаване и повреждане на табло и електромер, поставени на външен електрически стълб на улицата. Целта на повреждането била да не се отчита използваната електроенергия. Досъдебното производство е образувано за унищожаване и повреждане.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони