На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Фирми на поправителен за пропаднали улици в Шумен

Община Шумен даде две седмици на фирмите от обединение „Аква Билд Шумен“ ДЗЗД-София да отстранят дефектите по възстановени от тях улици в града. Пропадания и други дефекти са се появили при извършване на строителните дейности за рехабилитация и разширение на канализационната и водопроводната мрежа в града. Проектът е известен като ИСПА-2 и приключи миналата година.

Комисия, в чийто състав са участвали и представители на строителните фирми от обединението, е констатирала пропадания, пропуквания и други нарушения на пътните настилки. Резултатите от проверката са описани в поредно писмо, изпратено в сряда до Георги Станилов, управител на „Станилов“ ЕООД и представляващ обединението.

Подробно са описани дефектите на асфалта и опасни улягане около ревизионни шахти по улиците „Университетска“, „Ален мак“, „Поп Андрей“, бул.“Симеон Велики“ и още отсечки, като е представен и снимков материал. Указано е, че е нужно и обезопасяване на участъците със слягания, защото са предпоставка за произшествия.

От общинската администрация уведомяват изпълнителите, че ако дефектите не бъдат отстранени до 14 дни, Община Шумен ще възложи изпълнението на друго юридическо лице, а разходите ще бъдат търсени от изпълнителите на строителството по Воден цикъл – Лот 2.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.