Американският флот потвърди автентичността на три видеоклипа с НЛО (ВИДЕО)

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Искат нова дефиниция за понятието „автомобил“ Инициативата е на Jaguar

Министър Банов връща от Германия незаконно изнесени български археологически ценности

Комплексни екипи ще изследват причините за тежките катастрофи 96% вина на шофьорите е само според първоначален оглед, каза шефката на агенцията за пътна безопасност

Ураганът „Умберто“ остави без ток 22 000 домакинства и предприятия без ток на Бермудите

Движението „5 звезди“ се присъединява към „Зелените“ в Европейския парламент

Майк Помпео: Няма да толерираме поведението на Иран

Томислав Дончев: Местните избори ще са оценка за свършеното през изминалите години

Десетки жертви при атентат с камион бомба в Афганистан

Какво е, когато играят “Челси” и “Милан”? Отговорът на радио Ереван

Редовната казарма – ах, този политмираж

Лечението на Стефан Данаилов продължава в санаториума на ВМА в Хисаря

Вижте как съвестен шофьор възхити социалните мрежи (СНИМКА)

Заплашената с нож готвачка в детска градина: Добре съм, оставам на работа

Фирми от икономическата зона в Тракия започват срещи с кандидати от региони с висока безработица

В края на 2016 г. започва стратегическа инициатива за привличане на кадри от региони с висока безработица за най-големите работодатели от ТИЗ (Тракия икономическа зона) в района на Пловдив. Още този месец започват и самите срещи с потенциални кандидати от общини и региони с висока безработица.

Това ще стане в рамките на Информационните дни на кариерата с участието на представители на фирмите „Сенсата Технолоджис България“, „АББ България“, „Белла България“, „Кауфланд България“, „Либхер Хаусгерете-Марица“, „Биомашиностроене“ и „Галакси Инвестмънт Груп“. Срещите с работодателите ще са на 24 януари от 17 до 20 часа в хотел „Президиум Палас“ в Ловеч, на 28 януари от 10 до 13 часа в читалище „Зора“ в Сливен, на 4 февруари от 10 до 13 часа в читалище „Н.Й.Вапцаров“ в Стамболийски, на 19 февруари от 17 до 20 часа в хотел „Огоста“ в Монтана и на 11 февруари от 10 до 13 часа в читалище „Развитие-1892“ в Бяла Слатина.

Представители на компаниите ще презентират свободните позиции и изискванията към тях. При готовност от страна на кандидатите могат да се проведат и интервюта на място, като ще бъде представена и информация за възможностите за преместване и условията на живот в Пловдив.

Община Пловдив подкрепя проекта и има пълна готовност да осигури места за записване на децата в забавачките и училищата при преместване на цели семейства. Ключово е предстоящото изграждане на жилища за индустриални работници по проект на „Клъстер Тракия икономическа зона“.

В тези 5 града и в близките до тях населени места ще се проведат и предварителни срещи, на които на търсещите работа ще бъде разяснено как да се подготвят за срещата с работодателите, съобщиха от „Клъстер Тракия икономическа зона“. Такива подготвителни срещи ще има в Ловеч на 19 януари, Сливен – 25 януари, Перущица – 30 януари, Кричим – 31 януари, Стамболийски – 1 февруари, Лом и Кнежа – 6 февруари, Койнаре и Монтана – 7 февруари, Криводол и Мизия – 8 февруари, и Бяла Слатина – 9 февруари.

Индустриалните предприятия в ТИЗ доведоха до икономически бум в Пловдив и региона в последните години, а логично следствие е развитата икономика да продължава да расте и да разкрива нови работни места. През 2017 г. на предприятията в ТИЗ са нужни над 5000 нови кадри – над 3000 от тях са нискоквалифицираните работници, а за останалите позиции се търсят специалисти с висше или средно специално образование.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.