Фондация „Пловдив 2019“ среща заедно читалища от 5 области в Южен Централен район и партньори

Общинска фондация „Пловдив 2019“ кани всички представители на читалища или организации, които винаги са искали да осъществят съвместен културен проект с тях, на регионална информационна среща този четвъртък в Дома на културата „Борис Христов“ в града под тепетата.

Срещата има за цел да даде повече информация и яснота върху цялостната процедура по кандидатстване по отворена покана от и за читалища за събития покрай събитието „Пловдив – Европейска столица на културата 2019”. Допълнителни детайли ще бъдат дадени и за критериите за участие, начините за финансиране и възможностите за партньорства към читалищата.

Срещата е отворена за всички заинтересовани. Заместник-областният управител на Пловдив Евелина Апостолова, ще отправи приветствие към гостите в началото на срещата, като участниците ще имат възможност и за осъществяване на контакти. Отворената покана е насочена към читалища от целия Южен Централен район, включват 5 области - Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик, и е без географски ограничения за техните настоящи или потенциални партньори.

Тя дава възможност както на читалищата в тези области, така и на различните организации и партньори, да кандидатстват с разнообразни културни прояви и проекти за обогатяване на културния живот на общностите. Като уникален български принос в многообразието на европейската култура, читалищата са основен фокус в програмата на Европейска столица на културата и клъстера „Културата среща хората“.

Фондация „Пловдив 2019“ предоставя специална възможност на самобитните общностни центрове и техните партньори да развият проекти и организират събития по повод 2019 г. Форумът е в рамките на общоевропейската тема „Култура за развитие на регионите“ като събитие на Европейската седмица на регионите и градовете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони