Фондация "Пловдив 2019" с пореден нов изпълнителен директор

Общинска фондация "Пловдив 2019", която се занимава с подготовката на града под тепетата за Европейска столица на културата, ще има нов изпълнителен директор след 1 януари 2017 г. Половин дузина видни общественици се извъртяха на този пост от създаването на фондацията през 2011 г. до момента, преди да се стигне до назначението на настоящия шеф на общинска дирекция "Култура и културно наследство" Кирил Велчев.

Той е син на художествения ръководител на фолклорен ансамбъл "Тракия" проф. Даниела Дженева, а по време на последните местни избори беше кандидат на ГЕРБ за кмет на район "Южен", но бе победен от Борислав Инчев (Патриотичен фронт) и това бе единствената загуба на ГЕРБ-ерите в шестте района на града под тепетата. След Нова година Кирил Велчев ще смени хвърлилия оставка изпълнителен директор Валери Кьорлински, който преди това бе и артистичен шеф на фондацията. "Предстои много работа за успешно реализиране на Европейска столица на културата не само за Пловдив, но и за България. Важно е освен проектите, които ще видим до 2019 г. да запазим и развиваме традиционните и емблематични за града събития", коментира Кирил Велчев.

Валери Кьорлински мотивира оттеглянето с нуждата от човек с повече административен опит на този ветровит пост. "Моята задача бе да спечелим титлата "Европейска столица на културата" и да създадем основите на фондацията. Дейностите се разрастват и е нужен човек с повече управленски потенциал", коментира Кьорлински.

Управителният съвет на "Пловдив 2019" взе решение за създаване на нова структура, в която се обособяват допълнително звено за продукция към фондацията, както и нов заместник-директор за международната комуникация и партньорства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България