Фондация поощри със стипендии студенти отличници

В сферата на туризма и СПА-услугите

Две пълни отличнички в специалност туризъм и двама бъдещи кинезитерапевти са призьорите в поредния конкурс за стипендии на фондация "Св. Св. Константин и Елена".

От 2014 г. насам тя е подпомогнала 18 талантливи младежи в областите  "Социално дело и социален мениджмънт", "Изкуства", "Туризъм" и "Здраве чрез СПА". На есенната сесия за последните две специалности кандидатстваха близо 50 студенти с успех над 5,50 от 18 български висши училища.

Победителките в сектор "Туризъм" са Елка Генова от Аграрен университет - Пловдив и Василена Панчева от варненския Колеж по туризъм. И двете владеят повече от два езика, не са имали оценки по-ниски от шестица от началото на обучението си и активно участват в различни проекти, уточниха от фондацията.

Елка мечтае да развива аграрен туризъм, а Василена - да стане сомелиер. За зимния семестър на текущата учебна година двете ще получат по 1500 лв. Същите стипендии спечелиха в "Здраве чрез СПА" третокурсничката от Националната спортна академия Джанан Саид, която учи за кинезитерапевт, мотивирана от физически проблем по рождение, и колегата й Петър Петров от Медицинския университет в София. Той живее на 120 км от столицата и ежедневно пътува с влак, без да пропусне лекция или упражнение, мотивираха избора си от фондацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони