Фондация "Св.Св. Константин и Елена" с нов шанс за децата от домовете

Обучават  тинейджъри за готвачи и фризьори

В цялата богата палитра на 8 -годишната си работа за подпомагане на децата в неравностойно положение Фондация "Св.Св.Константин и Елена" сега им дава още един нов шанс-за реално професионално обучение от училищната скамейка." Догодина ще започнем инициативата.

Планираме младежите на 15-16 години да преминат курсове за готвачи фризьори, козметици. Това ще стане по тяхно желание със съдействие на психолози,ние вече сме провели разговори с центрове за обучение". Това съобщи управителката на фондацията Елена Косева преди финалната разпродажба на произведения по другата кауза "Изкуството за деца в нужда", с която се набират средства за възпитаниците на варненските домове.

В тазгодишната кампания от дарените над 250 творби вече са откупени 64. За първи път в изложбата са включени отпечатък от дървена гравюра на Салвадор Дали, както и колекция от ръчно рисувани икони. На вниманието на ценителите са изящните творби на Стоимен Стоилов, Венцеслав Антонов, Димитър Манолов, Светлин Ненов, Венцислав Марков, Павел Митков.

От създаването си фондацията издържа 22 стипендианти. Традиционно за първия учебен звънец стяга над 200 възпитаници на домовете и целогодишно насища живота им с артсъбития, пътувания сред природата и със социални общувания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България