Шофьори причинили катастрофи с пострадали, жалят присъди Въззивните дела са насрочени за идната седмица в Окръжния съд във Велико Търново

Музей „Етър” в Габрово продава мартеници от гайтани в помощ на болни деца 412 мартеници от цялата страна са изпратени за участие в конкурса

Вижте шоуто на конната полиция за Тодоровден в столичния квартал “Бенковски” (СНИМКИ)

Показаха Димитър Рачков в хитово шоу по HBO

Канадец е бил арестуван в ПьонгЧанг за кражба на автомобил

Три малки деца загинаха при пожар в руско село

Гинка Върбакова пред БТА: Голяма международна банка с висок кредитен рейтинг финасира сделката за ЧЕЗ

Корнелия Нинова: Ние сме за пазарна икономика – България да закупи ЧЕЗ за 320 млн. евро

Цветанов: Новият министър на енергетиката ще бъде от ГЕРБ

Двама души са арестувани заради трафик на 10 кг кокаин в София

Варненската среща ЕС-Турция е под въпрос

Д-р Куин Лечителката пак се снима за “Плейбой”

Албания и Македония ще започнат преговори за присъединяване към ЕС

Катастрофа на пътя между село Церово и Благоевград взе една жертва

Волен Сидеров: Нямаме претенции към поста енергиен министър

Фонд дава 243 млн. евро за социално предприемачество

Билян Балев, изпълнителен директор на Българска банка за развитие (вдясно) и министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова представиха възможностите за инвестиции в социалното предприемачество.

Българска банка за развитие участва с 1 млн. евро

Инициативата на Европейския инвестиционен фонд „Social Impact Accelerator“ (SIA) предвижда 243 млн. евро за подкрепа на социални предприятия. Това е първият паневропейски фонд в публично-частно партньорство, създаден през май 2013 г. Българска банка за развитие участва с 1 млн. евро инвестиции от август 2015 г. Инициативата отговаря на нарастващата потребност от наличие на венчър финансиране за подкрепа на социалните предприятия.

„Ние представяме начина, по който може да се организират социални предприятия с цел печалба. От една страна те имат ефект върху обществото, а от друга страна собствениците на такива компании са частни“, това коментира Билян Балев, изпълнителен директор на Българска банка за развитие пред журналисти. На въпрос как може социално предприятие или група предприемачи да кандидатстват за подкрепа от фонда, той уточни, че те могат да изготвят презентация и да я представят пред Европейския инвестиционен фонд, като преди това трябва да посетят Банката за развитие за консултация.

За финансиране на проекти със социално въздействие и значимост министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова коментира, че фокусът на Европейския инвестиционен фонд винаги е бил свързан със социалното предприемачество.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.