Фонд финансира местни инициативи в Монтана

Носии за фолклорни състави, създаване на открита сцена и младежки клуб, строителство на  детска площадка и кът за отдих ще бъдат финансирани от фонда за местни инициативи на община Монтана.

Фондът се администрира от Агенцията за регионално развитие и бизнесцентър „Огоста” в областния град, а паричните средства са осигурени от община Монтана – 8505 лева, и от фондация „Агора” – 7 969 лева.

Кметът Златко Живков и председателят на фондация „Агора” Емилия Лисичкова връчиха договори за изпълнение на одобрените шест проекта от общо 26 представени местни инициативи. Средства за закупуване на народни носии ще получат неформална гражданска група „Жеравица” , читалищата „Просвета 1928” в село Славотин и „Разум 1883” в Монтана. 2994 лева се отпускат на читалище „Кутловица 2011” за изграждане на детска площадка и кът за отдих. Читалище „Стубла 2012” взема 2500 лева за открита сцена , а читалище „Йордан Цеков 1929” в село Винище - 2945 лева за създаване на младежки клуб.

Бюджетът на фонда тази година ще бъде увеличен най-вероятно с 3000 лева заради многото интересни предложения, внесени за разглеждане. Повечето от тях заслужават внимание и подкрепа, а реализирането им ще обогати обществения и културен живот в общината, каза кметът Живков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони