Формула 1 не се сърди на „Мерцедес“

„Мерцедес“ спечели максимума в Русия, но Хамилтън и Ботас не бяха много весели на подиума.

Отборът на „Мерцедес“ прибягна до „отборни заповеди“, за да осигури победата на Люис Хамилтън в Гран при на Русия, с която световният шампион направи нова голяма крачка към пета титла в кариерата си. Но ходът, който скандализираше автомобилния спорт по времето на Шумахер и Баричело във „Ферари“, сега се приема нормално в света на Формула 1.

„Знам, че сега журналистите искат да ги разкъсат, но аз си мисля, че нямаше вариант да постъпят иначе“, заяви звездата на „Ферари“ Себастиан Фетел, единственият конкурент на Хамилтън за трофея.

Шефът на „Ред Бул“ Крисчън Хорнър също не смята, че действията на „Мерцедес“ са непочтени. „Формула 1 е отборен спорт и аз дори съм изненадан, че те не бяха уточнили този сценарий още преди състезанието – твърди британецът. - Люис се бори за титлата и в такива случаи тимът винаги ще заеме неговата страна.“

Самият Хамилтън настоява, че не е искал от отбора да му дава предимство в битката с Ботас в Сочи. Шефът Тото Волф обаче пое отговорността за решението.

„Прецених, че за отбора ще е по-добре Ботас да е между двамата – призна австриецът. - Така си гарантирахме двойната победа. Това решение не приятно както за Валтери, така и за нас като отбор, но такава е суровата реалност.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт