Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Форумът за кариерно развитие във Велико Търново премина при огромен интерес Паралелно се проведе и трансграничната трудова борса

Снимка: ВТУ

Повече от 20 румънски и български фирми участват в трансграничната трудова борса, която се провежда в Библиотечно-информационния център на Пети корпус на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий” във Велико Търново.

Тя е част от проект „Обединени за общ пазар на труда- интегриран подход за трудова мобилност в трансграничния регион между Румъния и България”. Проектът се води от фондация EMMA – Румъния с партньор от българска страна – Европейският информационен център във Велико Търново.

Работни места в сферата на строителството, охранителния бизнес, производството на фотоволтаични пана, козметичната индустрия, както и в селското стопанство – борба с вредителите на фирма за препарати, са част от предложенията на румънската страна.

Минималното заплащане там стартира от 400 евро с осигуровки от работодателя. Фирмата за фотоволтаичните пана е ситуирана в Гюргево, за българските работници ще бъдат осигурени и безплатни жилища, стана ясно по време на трудовата борса.

Проявата откри ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов. Генади Гандрабура – президент на фондация ЕММА – Букурещ, подчерта, че главната мисия на проекта е да помогне на българи и румънци да намерят работа в съседната страна. Той обясни, че като устойчиво продължение след края на проекта ще остане да функционира разработената платформа с адрес http://romania-bulgaria-jobs.eu/, която дава възможност на всички активно търсещи работа от двете страни на Дунава, да се регистрират и онлайн да осъществят връзка с работодатели.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете