Фотографията е убийствен бизнес в „Умри за снимка“

Майкъл Смайли като възпоменателния фотограф Брок Бленхаргасет.

Поредицата е дъблински трилър с елементи на черна комедия 

Детектив разследва манията към снимането на хора в смъртна агония

Новата драматична поредица по Epic Drama “Умри за снимка” е вдъхновена от реалната практика на post-mortem фотографията, съществувала във Викторианската епоха. Ирландската поредица с елементи на черна комедия, която дебютира по ТВ канала за драматични сериали в епоха - Epic Drama миналия петък в 22:00 часа, е с международен актьорски състав.

В главните роли са Майкъл Смайли като възпоменателния фотограф Брок Бленхаргасет; Кер Лоуган като ентусиазирания му нов помощник Конъл Молой и Айлийн О'Хигинс като племенницата му Нанси Викърс.
Дъблин 1880 г.: Фотоапаратите поевтиняват и страната се изпълва с фотографски студиа, но замира практиката на възпоменателната фотография - портретна фотография на наскоро починали хора.
Известният възпоменателен фотограф Брок Бленхаргасет се опитва да съживи бизнеса си след инцидент и има нужда от помощта на отчуждената си племенница Нанси Викърс и ентусиазирания си нов помощник Конъл Молой.

След бурно начало, служебните им взаимоотношения започват да се развиват, но изглежда нещо по-зловещо се включва в играта на фотографията на смъртници. Разследванията на детектив Фредерик Ригън в Дъблинския замък предполагат, че убиец може би се възползва от новопоявилия се вкус към друг тип възпоменателна фотография, а именно - снимки на хора в смъртна агония. Броят на труповете се увеличава и Бленхаргасет, Молой и Нанси трябва да попречат на намеренията на убиеца не само да съсипе бизнеса им, но и да ги погуби.

В “Умри за снимка” се появяват също Джими Смолхорн, Марк Рендал и Питър Кемпиън. Поредицата е със специалното участие на Мартин Донован като Бъшрод Уакър, както и Ейдън О’Хеър като детектив Фрeдeрик Ригън.

Черната комедия “Умри за снимка” е по Epic Drama всеки петък в 22:00 с повторение в събота и вторник от 22:55 часа.

Коментари

Задължително поле