Фотоизложба с разбити търновски стълбища подготвят младежите от БСП

Фотоизложба с разбитите стълбища във Велико Търново ще направят младежите от БСП в началото на пролетта. Младите социалисти са решили по този начин да насочат вниманието на местната администрация към проблемите, с които всекидневно се сблъскват хиляди великотърновци.

stalbi

Членовете на Младежкото обединение ще правят снимки на всички стълбища в града и в населените места от общината, които са в лошо състояние и на практика създават предпоставки за множество инциденти. В същото време младите социалисти призовават и гражданите да заснемат разбити стълбища, както и други нередности и да изпращат снимките на страницата във Фейсбук: „МО в БСП-Велико Търново“.

„Очевидно има сериозен проблем в града, а и в населените места от общината с поддръжката на стълбищата. Старата столица е специфичен град със своя релеф, а стълбищата на много места на практика представляват цели улици. Те осъществяват най-преките пешеходни връзки в града и се използват всекидневно от хиляди жители. Състоянието на повечето обаче е плачевно. Те не са ремонтирани от десетилетия и явно местната власт няма намерение да обърне внимание на гражданските сигнали. Нима чакат да се случи инцидент“, сподели председателят на Младежкото обединение в общината Михаил Михалев.

Освен това младежите на БСП са категорични, че вее ремонтираните стълбища не отговарят на съвременните стандарти. Според младите социалисти те са направени некачествено, на много места липсват парапети, а рампите за детски колички и инвалиди са само в мечтите на жителите от старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България