Франция включва споразумението от Льо Туке в преговорите с Великобритания

Снимка: Архив

Според френски официални лица, Франция смята да използва в преговорите си с Великобритания споразумението от Льо Туке, предаде Ройтерс.

По време на насрочената за 18 януари среща между френския президент Еманюел Макрон и британския премиер Тереза Мей, френската страна ще постави на масата за преговори договора, известен като Споразумение от Льо Туке. Според неговите постановления, британската граница се разширява на някои територии отвъд Ламашна, където има съседни британски и френски гранични пунктове.

Френският външен министър Жерар Коломб е заявил в интервю за местното издание Le parisien, че се надява по време на преговорите в четвъртък да бъде изработено "допълнение" към Споразумението от Льо Туке.

Според източниците на агенцията, част от споразумението се предоговаря, като „става въпрос за десетки милиони евро“. Съгласно неофицилна информация, Париж ще поиска от Лондон да приема бежанци дори след като Великобритания напусне Европейския съюз, тъй като по мнението на президента Еманюел Макрон, Франция приема твърде голям брой мигранти, който надхвърля квотата, приета от страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа