Франция няма да има нови данъци по време на управлението на Макрон

Бруно льо Мер

Финансовият министър на Франция Бруно льо Мер заяви в петък, че няма да има нови данъци по време на петгодишния управленски мандат на президента Еманюел Макрон, който трябва да продължи до 2022-а година, предаде БНР.

Бруно льо Мер посочи в интервю за телевизионния канал BFM, цитирано от Ройтерс, че жилищният данък, който управлението на Макрон постоянно намалява, че ще бъде напълно отменен, след като бъде намерен начин да се гарантира, че местните власти ще бъдат компенсирани за очакваните загуби на приходи в размер на около 20 млрд. евро.

По време на петгодишния президентски мандат няма да има нови данъци, подчерта френският финансов министър.

Трябва да се има предвид, че президентът Еманюел Макрон, 40-годишен бивш инвестиционен банкер, който встъпи в длъжност през май 2017-я година, обеща да свие френския публичен дефицит за пръв път от доста години насам, намалявайки го под европейския лимит от 3% от БВП.

Ройтерс отбелязва, че за да се постигне това, вероятно ще трябва да бъдат съкратени публичните разходи, визирайки обещанието на финансовия министър Льо Мер, че няма да има увеличение на данъците. По-силен икономически растеж също може да помогне в тази посока, тъй като увеличаването на държавните приходи от съществуващите данъци ще доведе до намаляване на дефицита като процент от брутния вътрешен продукт.

Бруно льо Мер беше категоричен в обещанието си да запази тавана на данъците. Ние няма да отхвърлим даден данък само за да измислим друг на негово място. Не можете да сложите пари в джобовете на французите и след това да им ги вземете с другата ръка. Няма да въвеждаме нови данъци, заяви финансовият министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа