Франция предупреди за опасност от терористични атаки по жп линии в цяла Европа

Генералната дирекция на Националната полиция на Франция предупреди за опасността от терористични атаки по железопътни линии в цяла Европа, както и за планове на екстремисти да организират поредица от горски пожари и отравяне на хранителни продукти.

Това съобщава вестник Le Parisien, който се позовава на секретен документ на ведомството, с който разполага, пише БГНЕС. Докладът от седем страници, според публикацията, е изготвен в началото на септември.

"Особено внимание трябва да се обърне на всякаква информация, свързана с проникването или опит за саботаж на линиите за движение на влакове", цитира изданието документа. В доклада се казва, че вероятността от терористични актове във Франция "остава много висока" и следователно френските правоприлагащи органи планират да преразгледат антитерористичния план в светлината на новите реалности.

Според вестника, с оглед на заплахата от нови атаки, френската полиция е решила да засили защитата на железниците, училищата, университетите и туристическите обекти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа