Фрауке Петри потвърди, че стои зад новата „Синя партия“ в Германия

Бившият лидер на популистката „Алтернатива за Германия“ Фрауке Петри потвърди, че стои зад новата политическа сила, регистрирана в страната – „Синя партия“.

Пред местни медии Петри разясни, че целта на новата политическа структура е да се яви на изборите за регионален парламент в Саксония през 2019 г. и за Бундестаг през 2021 г., съобщава Der Spiegel

„Синята партия“ ще е убежище за разочарованите консервативни гласоподаватели във ФРГ, и за тези, които възприемат „Алтернатива за Германия“ като „твърде дясна“. „Синята партия е за консервативна, но либерална политика в Германия и Европа. Синьото е цветът, който за първи път ХСС направи политически популярен в Бавария“, обясни Петри.

По повод новата политическа структура съпругът на Петри Марк Прецел, бивш председател на „Алтернатива за Германия“ в Северен Рейн-Вестфалия, заяви, че „има нужда от Християнсоциален съюз (ХСС) за цялата страна“. Но моделът за него няма да бъде търсен в баварската партия, а в тази на френския президент Еманюел Макрон – „Република, напред!“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа