Фрегатата "Дръзки" участва 18 дни в „Sea Guardian” на НАТО

Фрегатата Дръзки

Приключи третият и най-продължителен етап, продължил 18 дни, от участието на фрегата „Дръзки” в операция на НАТО по морска сигурност в Средиземно море „Sea Guardian”, съобщиха от пресцентъра на ВМС. По време на операцията „Дръзки” изпълни, както поставените задачи по наблюдение на надводната обстановка свързани с осигуряване на безопасността на корабоплаването в района, така и по отработване на тактическото взаимодействие в групата.

Дните на море са били натоварени и изпълнени с динамика. Имало е приемане на гориво на ход – RAS от военния танкер „Прометеус” от ВМС на Гърция. Проведени са практически стрелби по морска цел.

Ежедневно са отработвани корабни учения по „Борба за живучест”, включващи борба с пожари, взривове и нахлуваща вода, тренировки по приемане и предаване на товари на ход и по вертикален способ, напускане на кораба, проверка на наличието и спасяване на човек зад борд.

В неделя и понеделник в пристанище Хайфа, Израел командването на фрегатата е участвало в разбор на тактическата група в операцията „Sea Guardian”. В този период са проведени и координиращи срещи за уточняване на детайлите за участие в предстоящото съвместно учение PASSEX с ВМС на Израел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България