Фрегатата „Смели“ акостира в египетска военноморска база

Екипажът на фрегатата „Смели“ изпълни успешно задачите по наблюдение и осигуряване на безопасността на корабоплаването по време на поредния етап от участието си в операцията на НАТО в Средиземно море „Sea Guardian“. Българските военнослужещи показаха добра подготовка и в съвместните тренировки с останалите кораби от състава на групата, съобщиха от пресцентъра на МО.

От 1 до 3 декември 2020 г. фрегатата „Смели“ и корабите от тактическата група - британският патрулния кораб „Trent“ и гръцката фрегата „Spetsai“, са на посещение във военноморска база Александрия в Египет. Целта на визитата е развитие на добрите взаимоотношения с военния флот на държава, която не е членка на Алианса, както и обмен на информация, свързана със сигурността в Средиземно море.

Предстоят конференции и работни срещи между командването на групата и ВМС на Египет за планиране на съвместните учения на море.

В средата на декември в пристанище Хайфа, Израел, ще се проведе разбор на участието на тактическата група в операцията на НАТО „Sea Guardian“.

Коментари

Задължително поле