Френска седмица с шансони, висша мода и музикален фестивал през юни в Пловдив

Френска седмица с шансони, красота, висша мода ще се проведе в Пловдив от 19 до 25 юни като част от съпътстващата програма на 14-ото издание на международния фестивал за франкофонска песен "Златен ключ". Различни пърформанси ще забавляват жителите и гостите под тепетата, а участващите  фирми ще предложат изненади, анимации, промоции и атракции. Своеобразна иновация във Френската седмица са и информационните сеанси, които се осъществяват директно с Монреал чрез онлайн платформа, даваща възможност проявяващите интерес да се запознаят с най-новите промени за кандидатстване за Квебек.

По TV5 Monde - най-голямата франкофонска телевизия в света, скоро тръгва рекламен клип за Пловдив и за музикалния фестивал "Златен ключ". По традиция участие ще вземат изпълнители от няколко държави, лауреати от франкофонските фестивали в Европа и победителите от предходните издания на пловдивския фестивал. Тази година за първи път от основаването на "Златен ключ" ще има и изпълнител от Русия, като ще е победителят в проведения на 23 април в град Толиати фестивал за франкофонска песен "Мосю и Мадам Шансон". Новост тази година ще е и присъствието на 2 победителки в конкурса "Мис Франция". Те ще представят висша мода тоалети и златната рокля "Феята Мелюзин", дело на дизайнера Пенг Саенпитна.

unnamed-11За седма поредна година на победителя в конкурса за франкофонска песен "Златен ключ" ще бъде връчена уникална златна гривна, авторска изработка на бижутера Тодор Кузмов. През 2016 г. бижуто бе спечелено от Марина Спасова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони