Френска седмица, шик и шансони в Пловдив от днес до неделя

Трескави финални дни отброява календарът до откриването на най-големия музикален форум на Балканския полуостров за мелодични шансони - 14-ият международен фестивал за франкофонска песен "Златен ключ" в Пловдив. Новост през тази година е присъствието на две "Мис Франция", които идват в Пловдив с цел да рекламират града под тепетата по два национални френски телевизионни канала. Както повелява традицията, водещ на фестивала ще бъде неговият основател Бернар Руо, а всички концерти ще са в Градския дом на културата "Борис Христов", като на сцената ще са и двете "Мис"-ки със зашеметяващи тоалети от висшата френска мода, за да придадат допълнителен блясък и шик на фестивалните дни, които ще преминат под мотото "Мода и Шансони".

Откриването е 23 юни от 19,30 часа с концерт с участието на българските лауреати, печелили конкурса в предишни години. Сред звездните имена са гласовитата пловдивска прима Антония Маркова, първият лауреат на "Златен ключ", талантливият Лазар Кисьов, неповторимата със своя глас Нели Солакова, тенорът Евгений Лисенко и миналогодишната лауреатка Марина Спасов

а от Пловдив. Към националните финалисти ще се присъединят и много международни гости - чаровни и талантливи изпълнители от Франция, Украйна, Словакия, Румъния и Русия.

За първи път "Алианс Франсез Толиати" изпраща да представлява Русия своя лауреат от фестивала "Мосю и Мадам шансон". На 24 юни от 19,30 часа ще се проведе финалът на националния конкурс за франкофонска песен, като публиката ще има отново възможност да гласува за своя фаворит. Компетентно международно жури ще оценява участниците, които тази година се състезават за различни специални призове и за голямата награда - златна гривна, уникална авторска изработка на майстора бижутер Тодор Кузмов. На гала-вечерта на 25 юни всички изпълнители ще разпръснат звезден блясък и ще подарят един неповторим франкофонски спектакъл на пловдивчани.

От днес до неделя на площад "Стефан Стамболов" пред Община Пловдив ще се проведе и "Френска седмица".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони