Френският парламент прие закон, разрешаващ на полицията да открие огън при определени случаи

Снимка: Архив

Френският парламент прие закон, който разширява кръга на обстоятелствата, при които полицията може законно да открие огън, предаде БНТ.

Полицаите вече имат правото да стрелят по бягащи заподозрени или арестанти, които с действията си представляват заплаха за нечий живот, след като отправят две предупреждения. Новият закон позволява на полицаите да стрелят и по автомобили, чиито шофьори не се подчинят на полицейско нареждане да спрат.

Те могат да открият огън и за да предотвратят масови убийства. Разширяването на полицейските правомощия идва в момент, когато избухнаха нови напрежения в предградията на Париж заради твърденията на местен младеж, че бил насилен от полицай преди две седмици.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Френският парламент вече разреши на полицаите да стрелят.Българският парламент се скри,оставяйки нашите полицаи безпомощни и да бъдат замеряни с камъни.Франция е държава,а Бългерията вече е само територия.До кога?

  2. Когато в нашата страна престъпниците започнат масово и безнаказно да бият полицайте ,то тогава управляващите ще се сетят да направят като във Франция.До сега се говори само заа полицейско насилие и „човешки права“, но за престъпниците.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.