Фризьори и крупиета ще взимат по 24 лв. на ден

Снимка: Булфото
Работещите в затворените магазини в моловете също имат право на компенсация от държавата.

Министър Сачева уточни кои получават компенсации 

Служители в игрални зали и казина, както и във фризьорски и козметични салони, перални, шивашки ателиета и химическо чистене, намиращи се на територията на търговски центрове, включително тип МОЛ, могат да получат компенсация от 24 лева на ден от държавата.

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева допълни заповедта за затворените бизнеси, чиито работници могат да получават компенсация.

Работодателите, които са преустановили дейност от 29 октомври 2020 г., може да поискат средства за служителите си за до 60 дни. Такива са собствениците на барове, механи, винарни, бирарии, кафенета, на езикови и образователни центрове, на други обучителни школи, както и на фирми, които организират конгресно-конферентни мероприятия и семинари. Към тях се добавят и професионалните колежи.

Право на компенсации имат още заетите в икономическите дейности, свързани с концерти, създаване на представления на живо като оперни, оперетни, циркови и други сценични произведения, режисьори, продуценти, сценографи, дизайнери на костюми и осветление, технически специалисти, работещите в музеи, както и в сектори, свързани с всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер и работещите в солариуми, сауни, салони за отслабване и масаж.

Коментари

Задължително поле