22 млн. евро заем за 4 нови станции

Петролът поевтиня с още 5% само за ден

На 84 площадки в София учат децата на безопасност на движението Фандъкова: Повдигнахме над 330 и осветихме 200 пешеходни пътеки

Столичният кмет Йорданка Фандъкова: Загубите в системата са над 60% До 2025 г. са осигурени 800 млн. лв. за водния сектор в най-големия град

Отказахме офертата за изтребители Ф-18 Остават Ф-16, “Грипен” и “Еврофайтър”

Патриотите си тръгнаха от МС, без да обявят решение Очаква се утре сутрин Валери Симеонов да направи изявление

До 5000 лв. за далечни роднини

Меган Маркъл – бременна и сияйна на благотворително събитие

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 21 ноември 2018

Груевски във фейсбук: Продължавам борбата за македонската кауза

Белият дом загуби битка със Си Ен Ен Върна акредитация на журналист

Лекарският съюз иска отпадането на вторичния профилактичен преглед Пациентите масово не се явяват на него и парите оставали неусвоени

Председателят на ВКС е нарушил установения ред на държавното управление

Замесиха „Берое“ в уреден мач

Над 460 км второ и третокласни пътища ще бъдат обновени с пари от ОПРР

„Фронтекс“ помага за експулсирането от България на 400 афганистански мигранти

Снимка: Архив

София е получила обещание Европейската агенция за гранична и брегова охрана да съдейства за експулсирането на стотици нелегални имигранти.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви пред БТВ, че с помощта на „Фронтекс” ще бъдат върнати в родината им общо 400 афганистанци.

Това ще стане, когато бъдат разгледани молбите им за бежански статут и те получат окончателен отказ.

По-рано, в студиото на „120 минути”, Бъчварова посочи, че ще се направи необходимото афганистанските мигранти да бъдат разпределени на различни места в страната с цел да не се събират големи групи на едно място – както стана в Харманли.

По време на бунта в бежанския център гражданите на Афганистан бяха основни участници, като няколко от тях ще отговарят пред съда за действията си.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ердоган плаши,защото Меркел му ходи на крака.Преди година,когато 50 000 бяха напуснали лагера си в Одрин не влязоха в Гърция не благодарение на Ердоган,а на това,че гърците не ги пуснаха.Ердоган иска пари за 3,5 милиона в страната си.Той,ако ги спираше,то как ще влизат у нас,просто не влизат защото знаят,че пътят след нас е преграден и влизат само тези,които много не разсъждават,а действат по-импулсивно.Не мога и да разбера,защо веднага не ги връщаме в Турция.Да не би в Турция да се води война,че да бягат от нея?Какъв е смисълът на споразумението с Меркел – да идват у нас ли?Естествено че не от това,което чета по вестниците.Смисълът е в Турция да им правят подбор и да ги пращат със самолети или влакове до точно определена европейска страна.Няма ли вестник,който да го публикува това споразумение?Поне до този извод стигам,но е друго да го има публикувано.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.