Фурор на Стоичков в "Забраненото шоу на Рачков"

Всяка поява на великия Христо Стоичков предизвиква фурор. Кавалерът на „Златната топка“ вмести в сгъстената си програма участие в хитовото предаване „Забраненото шоу на Рачков“ и взриви социалните мрежи с марковите си лафове и коментари от серията „право в десетката“.
Камата подари на водещия Димитър Рачков артикули от най-актуалния моден бранд – H8S, който набързо се превърна в любим за хора от всички сфери – от спорта до шоубизнеса.
„Щастлив съм и съм горд, че марката ми върви напред. Ако искаш, се оплаквай на арменския поп“, каза в типичния си стил славният номер 8.
Както легендата на Барселона обича да казва, той никога няма да забрави откъде е тръгнал към върховете на футбола. Именно затова изненада Рачков и с уникален екип – реплика на фланелката, с която игра на следващото вечно дерби, след като вкара четири гола за ЦСКА при паметния успех срещу Левски с 5:0 през 1989 г., както и копие на „Златната обувка“.
„Никога не съм се срамувал, че съм българин – каза Стоичков. – Ние сме горди, ние сме твърд народ и не се предаваме, няма как да се срамувам. От какво да ме е срам? Световни, олимпийски, европейски шампиони. Колко години държи рекорда Стефка? Таня Богомилова, Любо Ганев, не мога да изброя всички. На всички, които са донесли медалите, е България. Защото на всеки медал пише – България. Уникално се чувствам, когато съм тук.“
Камата е горд и с нестихващия интерес към своята автобиография „Историята“, написана в съавторство с Владимир Памуков.
„В книгата ми няма маски, там е едно към едно – декларира Христо. – Който е трябвало, съм го ударил здраво, за да знае за какво става на въпрос и там е показано едно към едно какъвто съм аз. Минахме над 80 хиляди броя, но се вижда хората как се радват, децата как се радват. В София започнахме през всички градове. Там се роди по път да направим нещо с марката Христо Стоичков. Всичко хубаво тръгва от Русе. Оттам тръгна всичко и съм радостен, че го направихме. Аз пари не давам да си купя приятелство, обичта на хората, това което ми показаха на 20 май 2016 година никога в моя живот няма да го забравя.“
Голмайсторът на САЩ’94 още веднъж припомни, че се е оказал пророк за бъдещето на футбола ни.
„Преди повече от 10 години казах какво ще се случи в българския футбол и не сбърках – заяви Стоичков. – Казах, че ще стигнем дъното. Там сме, да не се заслужаваме. От четвърти в света сме в четвърта урна и сега играем да сме четвърти в групата. Времето ни отмина. Казах, че ще влязат качулки в БФС, влязоха. Да се оправят. Аз съм много надалеч от тази история.“
В края Стоичков не можа да сдържи сълзите си в компанията на дъщерите му Мика и Христина и най-голямата му гордост – неговата внучка Миа.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ