Футболистите изгонили Бруно Акрапович

Стойчо Стоилов ще носи отговорността за решението Любо Пенев да стане за четвърти път треньор на ЦСК, твърди официалният сайт на „червения“ клуб.
В късни доби в неделя "червените" освободиха Бруно Акрапович. Причината за уволнението бил трети за годината разговор между футболисти и ръководство, в което играчите негодували от босненеца, който дойде през ноември.
Главният мениджър Стоилов е човекът, който направил рокадата. И е гарантирал пред собствениците, че Пенев е най-правилният за поста. За първи път ЦСКА посочва толкова директно действия на специалиста. 
Вариант за старши треньор е бил и Александър Томаш от "Етър", но в момента той се лекува от коронавирус. От "Царско село", досегашния тим на Пенев, са уважили решението му да се завърне в родния тим.
Ел Голеадор ще е четвъртият треньор на отбора през сезона. Кампанията стартира със Стамен Белчев. Временно го смени Даниел Моралес, за да дойде Бруно Акрапович.  "От началото на пролетния полусезон ЦСКА лъкатуши с изявите си, а на самия терен обликът, качеството на игра и резултатите на отбора са неубедителни", пише още в официалния сайт по повод раздялата с босненеца.
Досега Пенев няма трофей като треньор  с родния си клуб. Преди 2 години бившият нападател напусна скандално ЦСКА. Тогава отборът отпадна в полуфинал за купата на България от "Ботев" (Пд), а веднага след това загуби и шампионатния мач от "канарчетата". И когато футболистите чакаха Пенев на летището за пътуване до Варна за мач с "Черно море", Любо пусна декларация чрез БТА. В нея написа не само че си тръгва, но и хвърли много нападки срещу ръководството. От ЦСКА веднага призоваха Пенев да говори с имена, но полемиката между двете страни свърши дотук. А Люпко Петрович, тогава съветник на "Армията",  изведе отбора срещу "Черно море".
Все още не е ясно за колко време е договорът на Пенев в ЦСКА. Най-вероятно договорката е до края на сезона. ЦСКА изостава с 9 точки зад "Лудогорец". Дебютът на Любо ще е именно срещу тима от Разград следващата сряда - в първи полуфинал за Купата на България. Преди две години ЦСКА с Пенев отстрани "Лудогорец" на 1/4-финал, но след това се стигна до фиаското срещу "Ботев", когато в епилога на "Армията" домакините играха с 11 срещу 9 и не успяха да победят.
В нито един от първите си 3 престоя начело на „червените“ Пенев не е изкарал цяла календарна година начело на тима.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ