Футболната легенда Джони Велинов и фенклубът на ЦСКА гостуват в болницата в Търново

Поводът е седмицата на донорството

По повод седмицата на донорството, в понеделник в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново ще се проведе среща с футболната легенда Джони Велинов, който живее втори живот благодарение на успешна трансплантация на черен дроб. Освен него в болницата ще гостува и фенклубът на ЦСКА.

В световният ден на донорството – 13 октомври, началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, д-р Сибила Маринова ще се срещне с мотористи от най-голямата мото организация у нас - Sofia riders. Събитието ще се проведе във във Военномедицинска академия в София, като в нея ще вземе участие и началникът на Клиниката по коремна хирургия във ВМА, доц. Такоров, който извърши последната чернодробна трансплантация на пациент от донор от Великотърновската болница.

Срещата е част продължаващата информационна кампания за донорството, чиято основна идея е хората да

познават ползите от него, както и значимостта му, за да може всеки от нас да направи съзнателен и информиран избор, ако изпадне в ситуация, в която трябва да вземе решение за даряване на органите на свой близък.

Координаторите за област Велико Търново д-р Сибила Маринова и д-р Ваня Лъчезарова ще участват и в годишната среща на координаторите по донорство у нас, която ще се проведе на 11 и 12 октомври в Лозен. На нея ще присъства и новият директор на Изпълнителната агенция по трансплантация, д-р Михаил Христов .

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България