Футболният „Черноморец“ обяви фалит

ПСФК „Черноморец“ е обявил фалит. Новината гръмна, след като на общо събрание е било взето решение да се изпрати искова молба до съда- футболният клуб да бъде обявен в несъстоятелност.

Причините са липса на средства и големият брой кредитори. Не е изключено всеки един от тях в даден момент да си извади изпълнителен лист и да запорира част от стадиона, каза източник близък до клуба.

По неофициални данни 20 футболисти са с неизплатени заплати от месеци наред. Натрупаните възнаграждения, които чакат са в порядъка от 25 000 лв. до 100 000 лева на човек. Отделно клубът дължи 50- 60 000 лева на няколко хотела, има няколко милиона задължения към НАП, значителни задържения към Община Бургас, която е акционер в клуба, както и към „Петрол холдинг“.

Ако в клуба влезе временен синдик, който да преговаря с кредиторите, поне ще може да се помисли за оздравителна програма, казаха хора от клуба.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.