Футболът се прегърна и събра 73 500 лв. за Крис

Футболът ни се прегърна, както отдавна не бе правил. За благородна кауза! В един следобед се събраха 78 000 лева за малкия футболист Кристиян от академия „Царско село“, който се нуждае от лечение на тежка болест. Организаторът и шеф на комплекса Стойне Манолов събра на едно място бивши и настоящи звезди, легенди от други спортове, бизнесмени и шоумени. Само с една цел – да се помогне на малкия Крис.

21-4

В името на тази мисия един до друг застанаха звездите на ЦСКА и „Лудогорец“ - Фернандо Каранга и Козмин Моци. Двамата се снимаха и раздаваха автографи заедно на стотици деца. След това играха един срещу друг и в демонстративния мач. Нямаше и помен от искрите между двамата на последното дерби в Разград. Не се усети напрежение и преди предстоящия сблъсък за купата в четвърък.

21-5

От Маями с видеообръщение се включи най-великият български футболист Христо Стоичков. „Здравей, Крис! Всички се събрахме, за да ти покажем, че не си сам в битката, която ти предстои. Ние сме твоят отбор. Един за всички и всички за Крис!“, рече кавалерът на „Златната топка“.

„Ние даваме всичко, което зависи от нас. Останалото е в ръцете на Господ“, добави легендарният Наско Сираков.

21-6

В шоу мача големи футболни умения демонстрираха и спортисти, радвали ни в други зали. Великият Йордан Йовчев вкара два гола. Асистираха му баскетболната звезда Тодор Стойков и волейболният гигант Борислав Кьосев. Душата на мача естествено бе Константин Папазов. Отлични с топка в крака се показаха артистите Васил Василев - Зуека и Димитър Рачков, бизнесменът Александър Чакмаков... Тъкмо завърнали се от подвига с казахстанския „Астана“ на терена излезе треньорското трио Станимир Стоилов-Цанко Цветанов-Саид Ибраимов.

Сираков също се отличи с два гола, а дуелът завърши след изпълнение на дузпи. Там условието бе бивши футболисти да не изпълняват.

21-3

В търга хората се надпреварваха да купуват фланелки на звезди. Разбира се, стартът даде Христо Стоичков. Негов екип с автограф от „Барселона“ бе продаден за 5500 лв. Първото място спечели специално изпратената от премиера Бойко Борисов фланелка с неговия лик. За нея най-щедрият в търга Стойне Манолов плати 8000 лв. Активно в наддаването се включи и Сираков, но не издържа на агресивната атака на бизнесмена и собственик на втородивизионния „Царско село“.

21-66

Манолов направи и втората най-голяма покупка – фланелка на Стилиян Петров за 7000 лв. Освен това взе и екип на Ариен Робен от националния тим на Холандия за 4000 лв.

Фланелките на търга за Крис

Бойко Борисов 8000 лв.

Стилиян Петров 7000 лв.

„Левски“ 7000 лв.

„Ливърпул“ 6000 лв

Неймар 6000 лв.

Христо Стоичков 5500 лв.

Любослав Пенев 5000 лв.

ЦСКА 5000 лв.

„Лудогорец“ 5000 лв.

Ивелин Попов 5000 лв.

Серхио Агуеро 5000 лв.

„Чикато Булс“ 5000 лв.

Ариен Робен 4000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ