Хазяинът на сирийските бежанци в Елин Пелин се обяви в тяхна подкрепа

Ден след напрежението в Елин Пелин срещу семейството сирийски бежанци ситуацията в града изглежда спокойна. Хазяинът на Фатима и Фахим заяви пред БТВ, че при никакви обстоятелства не би ги изгонил от дома си.

Семейството на Фатима и Фахим днес не беше в къщата в Елин Пелин, в която живеят от август.

„Хората са кротки, спокойни, живеят без проблеми. Наемът не им е скъп, може и без пари да ги задържа. Все пак ние сме българи, християнски народ. Кичим се с това име, а иначе сме злоба и омраза. Може ли такова нещо?”, възмути се хазяинът Петър Паунов.

Петър казва, че не е имало оплаквания и от съседите на Фатима и Фахим. Из града обаче се срещат различни мнения.

„Всички се притесняваме, защото не ги знаем какви са. Може да са много добри, но може да излезе и друго”, каза Марина Георгиева – жител на Елин Пелин.

„Аз горе-долу ги приемам. Бил съм зад граница 9 години и знам какъв е животът на имигранта”, смята обаче Петър Петров, който също е жител на града.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Хазяинът!? Едва ли не….това са платени коментари на писачи-преписвачи…Не са журналисти това..а подстрекатели и манипулатори…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.