Хайка за незаконни кафе машини в Търново

Организираха хайка срещу незаконно разположени кафе автомати във Велико Търново. Първите 5 вендинг машини вече са премахнати принудително от екипи на общинската фирма „Организация на движението, паркинги и гаражи“. Във вторник е отстранен автомат за кафе, инсталиран в парк „Марно поле“ в центъра на града. За устройството не са давани никакви позволителни, а собственикът му няма сключен договор за ползване на общински площи.

Изнесена е и машина за напитки от парка в квартал „Колю Фичето“, както и няколко от кварталите „Бузлуджа“ и „Картала“, които също са били незаконни. През следващите дни хайките продължават, а от кметството разчитат и на сигнали от граждани. Специална комисия пък вече обхожда града и проверява всички налични автомати, както и съоръжения, включително – маси и столове към заведения. На принудително премахване подлежат всички, които нямат позволителни за общинските места. От местната администрация погнаха и собствениците на климатици, които са монтирани по фасадите на сградите в старинната част на града, която е със статут на архитектурен резерват, както и над оживени места и тротоари.Освен ледени висулки уредите са и в дисхармония с естетическите принципи.

Веднага след като се стопи снега ще стартира и масова проверка за поставени изкуствени препятствия по улици, градинки и тротоари в болярския град, с които се пазят паркоместа. Вече има над 10 случая на премахнати пирамидки за паркиране, колове и синджири.

„Никой не може да си „запазва“ места за спиране по улиците, които са публична общинска собственост.Ако има такива случаи се квалифицират като самоуправство“, категорични са от общинската управа на Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони