Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 20 август 2019

Хайки за опасни висулки в София

Проверки за ледени висулки, надвиснали от сградите в София и застрашаващи минаващите отдолу хора, са започнали от Столичния инспекторат.

Пред „Труд“ директорът на звеното Веска Георгиева припомни, че етажните собствености, които не предприемат мерки за отстраняването на късовете, получават солени глоби.

При установено нарушение следва издаване на предписание, а ако и след него висулките не бъдат премахнати, се налагат глоби. Според общинска наредба собствениците и ползвателите на сградите са длъжни да почистват покривите от висулки. За това те могат да наемат и фирми. Георгиева съобщи, че вече има наложени глоби на нарушители, които и след протокол от инспектората не са премахнали висулките.

„В зависимост от мащаба на нарушението според Наредбата за управление на отпадъците и поддържане на чистотата в Столичната община санкциите варират от 10 лв. до 20 хил. лв.“, каза Георгиева. Според Чл. 82 от наредбата глобата за физически лица е до 5 хил. лв., а за юридически – до 20 хил. лв. Георгиева припомни, че собствениците на сгради често не обезопасяват правилно тротоарите, когато има висулки – обграждат ги целите и принуждават хората да вървят по улицата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.