Хамилтън велик като Шумахер и Сена

Колко е велик Люис Хамилтън?

Късно снощи завърши Гран при на САЩ, в което британецът направи първия си опит да спечели четвърта титла във Формула 1. Но още преди старта големите имена в спорта обявиха британеца за легенда в спорта.

„За мен Хуан Мануел Фанджо беше най-великият, а Джим Кларк най-големият майстор като пилот – заяви сър Джеки Стюърт, трикратен световен шампион. – Трудно е да кажем колко точно е велик Люис, но за мен е в списъка наред с Шумахер, Ален Прост и Ники Лауда.“

Оказа се, че Хамилтън се радва на подобно признание и сред съвременниците си.

„Люис е един от най-добрите пилоти в историята – смята Фелипе Маса. – На едно ниво е с Шумахер и Аертон Сена.“

Асът на „Мерцедес“ обра хвалбите, след като спечели рекордния си 77-и поулпозишън и си осигури правото да стартира пръв на „Пистата на Америките“ в Остин. Британецът остави на повече от 2 десети Себастиан Фетел, но звездата на „Ферари“ се закани да му развали празника в състезанието.

„Колата ми е достатъчно добра и ми позволява да се боря с него“, обяви германецът. Фетел трябваше да се класира за едно от първите 4 места, за да отложи празника на Хамилтън дори при негова победа в САЩ. Люис пък отговори, че не очаква спорът да се реши три кръга преди края на сезона и е готов за битка до последното състезание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт