Хамилтън отвърна на удара

Mercedes' British driver Lewis Hamilton drives his car into pit lane during the Formula One Chinese Grand Prix in Shanghai on April 9, 2017. / AFP PHOTO / POOL / Andy WONG

Люис Хамилтън отговори подобаващо на предизвикателството на „Ферари“ и спечели второто състезание от сезона във Формула 1. Асът на „Мерцедес“ стартира от първа позиция за Гран при на Китай и се опази от неприятности до финала в драматичната гонка на пистата „Шанхай“. Очакваният дъжд спря преди началото, което направи терена годен за каране, но затрудни докрай най-добрите пилоти в света.

Звездата на „скудерията“ Себастиан Фетел също запази позицията си от старта, но с много повече проблеми. Германецът пръв сложи гуми за сухо време, а това му изигра лоша шега, тъй като на пистата се появи кола за сигурност. Причината бе катастрофа във втори пореден ден на Антонио Джовинаци („Заубер“). Така Фетел не успя да се възползва от точната метеорологична прогноза на „Ферари“ и се наложи по трудния начин да си пробие път до второто място.

„Бях като заклещен във влака, но съм доволен, че се измъкнах - обяви пилотът. - Поне успях да съкратя аванса на Люис.“

Състезателното темпо на Фетел не се оказа достатъчно да застраши първото място на Хамилтън, но сериозно го притесни за следващите гонки през сезона.

„Той правеше обиколки, на които нямах отговор - призна британецът. - Усещам, че битката за титлата ще е много трудна.“

Хамилтън и Фетел делят първата позиция в генералното класиране с по 43 точки, а трети с 25 т. е Макс Верстапен (“Ред Бул“), който вчера им направи компания на подиума в Шанхай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт